top of page

Entorn

​El poble d'Espot està situat en una petita vall, en ple cor del Pirineu de Lleida, a 1.320m. d'altitud. En un entorn natural de gran bellesa, es pot gaudir del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i de les pistes d'Espot-Esquí. Als seus voltants es pot practicar una gran varietat d'esports d'aventura (rafting, barranquisme, quads, btt, hípica...) i es pot visitar un ric patrimoni cultural medieval. A més, es troba molt a prop de l'estació de Baqueira-Beret-Bonaigua.

Espot


A 1.320m. d'alçada, Espot ofereix tot l'encant de les poblacions d'alta muntanya. Situat a la vall del riu Escrita, i dividit en dos petits nuclis, Espot Solau i Espot Obago, és la porta d'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un dels paratges naturals més preuats dels Pirineus.​

segueix llegint >

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant MauriciCreat el 1955, és un dels dotze parcs nacionals existents a l'Estat espanyol i l'únic d'aquesta categoria existent a Catalunya. El paisatge és d'alta muntanya amb un impressionant relleu i una gran riquesa de fauna i vegetació. L'aigua, amb gairebé 200 estanys i innumerables rierols n'és protagonista. Ben senyalitzat i conservat, està equipat amb nombrosos refugis d'alta muntanya que faciliten els itineraris.

segueix llegint >

El romànic pallarès


El romànic pallarès ha estat objecte, els darrers anys, d'importants obres de restauració i difusió. Són moltes les construccions civils i esglésies de la comarca que, integrades en el paisatge de muntanya, permeten rememorar el passat medieval d'aquestes valls.

segueix llegint >

Espot Esquí


L'estació d'Espot-Esquí està situada a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a dos km del poble d'Espot. Espot-Esquí té una extensa longitud de pistes amb un disseny molt cuidat, per a esquí alpí, nòrdic, també amb zona per practicar surf i estadium de competició permanent renovat. Les pistes tenen l'encant d'estar envoltades de bosc i d'oferir unes excel·lents vistes del Pirineu, amb la Pica d'Estats (3143 m).

segueix llegint >

Esports d'aventura


Espot es troba a la comarca del Pallars Sobirà, solcada per la Noguera Pallaresa, conegut com un dels millors rius d'aigües braves del continent europeu. Això l'ha convertit en un dels escenaris favorits per a la pràctica de ràfting, caiac, hidrospeed, etc. Llavorsí, a 20km d'Espot, és el principal centre d'oferta d'aquests esports.

segueix llegint >

bottom of page